1
1
1
קורסים
1.0K
1.0K
1.0K
תלמידים
3.50
3.50
3.50
ממוצע ציונים
95%
95%
95%
מוסמכים
ד"ר עודד מבורך, פסיכולוג קליני
מלמד קורסים דיגיטליים בפורמט אישי בתחום ההתמודדות עם חרדה, דיאלוג ואהבה בקשר זוגי. פיתח את 'תרפיית הקולות היריבים' גישה טיפולית שמסייעת להיחלץ מעמדה קורבנית של מי שסובל ומאשים.
פסיכולוג קליני מדריך פסיכותרפיה מ.ר. 3736 מורשה להיפנוזה מ.ר. 334
למדתי פסיכולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים, בה קיבלתי תואר דוקטור על מחקר בנושא השפעות הטיול הממושך על תרמילאים. במהלך השנים לימדתי קורסים רבים בפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית ומוסדות אחרים. הנחיתי טיפולים קבוצתיים להתמודדות עם בעיות חרדה בבתי חולים שיבא ושניידר. במסגרת קליניקה פרטית פגשתי וסייעתי למאות אנשים בטיפולים אישיים וקבוצתיים. נחשפתי להרבה גישות טיפוליות מרחבי העולם אותם אני משלב בטיפול כגון טכניקות מהגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית, טכניקות גשטלט, אימגו, היפנוזה, בודהיזם, משחק ודרמה טיפולית.
בהסתמך על הניסיון הרב שרכשתי פיתחתי גישה חדשנית אשר מתאימה למאה העשרים ואחת מבחינת הצורך של האדם להתמודד עם ריבוי תפקידים במהלך החיים וריבוי אפשרויות. הגישה מסייעת לאדם להשתחרר מהעמדה הקורבנית של סובל ומאשים. צעדים ראשוניים יהיו להעמיד במרכז האישיות את הרצון שלו כלפי העתיד ופחות את הכוחות וההיסטוריה שהביאו אותו לכאורה להיות מי שהוא. הגישה מזמינה את האדם לתפוס עצמו כבעל רצונות/קולות מרובים ולחשוף קולות נוספים בנפשו. כל קול הוא כמו אישיות מלאה עם זיכרונות גוף ונפש, רגשות ומחשבות, הרגלים ורצון ברור כלפי העתיד. המאבק בין הקול הגלוי, המוכר לבין קול יריב לו, קול סמוי, יוצרים את סבלו הנפשי. המטפל מסייע לפונה לקיים דיאלוג לא קרבני בין קולות הנפש ולהגיע לידי שיתוף פעולה מכבד. בכך למעשה לא רק להביא לשיתוף פעולה תוך נפשי ולצמצם את סבלו של האדם אלא לקדם את יכולת הדיאלוג הבין אישי ובעיקר הזוגי. רעיונות אלו ונוספים משמשים אותי בסיוע בטיפול אישי ובטיפול זוגי בקרב זוגות שאינם מתפשרים על יחסים פושרים ומשעממים או יחסים רוויי עימותים ורוצים להגשים אהבה, מיניות, רומנטיקה וחברות. להגשמת מטרות אלו נדרשים בני הזוג להשתנות ולשנות את סדר הערכים והחשיבות שהם מקנים לנושאים שונים בחייהם
תחום נוסף ומשמעותי שהעסיק אותי שנים, הוא תופעת החרדה. אני רואה בחרדה לא רק תופעה נורמלית והכרחית לקיומו של האדם אלא קיומה מרמז על הזדמנות שעומדת בפני האדם. לאחר שהאדם הסובל מחרדה לומד להתיידד עם הסימפטומים הגופניים ולא לחשוש מהם, לומד להתיידד עם התסריטים הנפשיים ועם ההיבטים במציאות שעוררו בו חרדה, אני מזמין אותו לזהות את ההזדמנות שהוא עצמו ביקש להתפתח לכיוונה אך עוררה בו מתח נפשי רב. לכל אדם ובכל זמן ניתן להבחין בהזדמנות הייחודית שמימושה באופן זה או אחר תפתור את בעיית החרדה.
רעיונות אלו, של תרפיית הקולות היריבים והבנת החרדה כתולדה של הזדמנות, פרסמתי בהרצאות וכנסים, בעבודתי המשותפת בעבר עם האגודה למלחמה בסמים, האגודה לסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית, בתוכניות טלויזיה ורדיו רבות בהן השתתפתי, בשלושה ספרים, בקורסים דיגיטליים ובעשרות סרטונים קצרצרים במדיה החברתית. אני מאמין בחשיבות הגדולה שיש בשינוי ובהתחדשות ואשמח לקחת לתשומת ליבי רעיונות והערות מכל סוג שהוא שתעלו בפני.